Move for Change

Стефани Ханджийска

режисьор и хореограф

Photo Credit: Фелия Барух

Стефани Ханджийска...

… е български хореограф и танцов артист, базиран между София, България и Лондон, Великобритания.

Работата й се интересува от темата за женствеността, миграцията и идентичността, и е селектирана от Dance Umbrella, Arts Council England, Resolution festival в The Place център за съвременен танц в Лондон, Rambert Dance, ImPulsTanz фестивал във Виена, Антистатик, Moving Body и АСТ Фестивал в България.

Стефани е алумна на магистратура Съвременен танц  на London Contemporary Dance School, както и на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в програма „Танцов театър“ и на НБУ в бакалвърска програма „Антропология“.  Част трупата на балет “Арабеск” 2014-2016та година и финалист на международния конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова“ 2023.

работи в полето на...

… съвременния танц, социално ангажирания танц и танцовия филм.

От 2016та година, Стефани е председател и програмен директор на фондация “Човек с шапка” – българска неправителствена организация, която има за мисия да развива танца и танцовото кино в България, а от 2022 – програмен директор на българската платформа на АСТ Фестивал. Създател на програма „Фокус Кино Танц“ за танцово кино, наградена от Столична Община с наградата за ярки постижения в областта на културата 2022 и специална награда „ИМПУЛС“ 2023.

От 2023, Стефани е член на Управителен Съвет на Гилдията за Съвременни Изпълнителски Изкуства към САБ, където има за цел да развива екосистемата за съвременни изкуства в България.

Повече за работата на Стефани: www.stephaniehandjiiska.com

ПРОЕКТИчаст от Move for Change

Продукции, част от платформата:

За предстоящи събития, последвайте: Stephanie Handjiiska