Move for Change

Тъмносиньо

Как конфликтът между желанието и срама се проявява в тялото?

В първата си хореографска творба Калина Георгиева се противопоставя както на потискането, така и на експлоатацията на женската сексуалност. Тя изследва конфликта между желанието и срама в женското тяло чрез хореография, черпеща вдъхновение от класическите визуални изображения на адови същества в творчеството на Йеронимус Бош и Гюстав Доре.

Творбата иска да се противопостави на женомразците, патриархални, религиозни клишета, представящи жените или като светици, или като грешници, и да постави под въпрос хиперсексуалността на настоящата ни пазарно ориентирана епоха. Три жени въплъщават могъщи същества, които ни напомнят както за Мойрите, така и за Харпиите, но са и част от една нова митология. Те разнищват и премоделират властта, упражнявана върху телата им, утвърждават позицията си и отвръщат на погледа на публиката.

Previous slide
Next slide

Калина Георгиева

хореограф

Динамичен и резониращ танцьор със силна основа в Калисическия балет. Трудолюбива, креативна, отдадена, старателена, фокусирана върху детайла, качеството на движение и ритъма. Калина вижда тялото си като инструмент чрез, който хореографът може да реализира идеите си. Работила и придобила многообразие от танцови качества, развити през работата й с хореографи от много и различни култури като Германия, Гърция, Южна Корея, Япония, Франция, Англия, Америка, Испания, Австралия, Австрия, Чехия, България.

Танцьорите:

Дорина Пунчева

Елеонора Митева

Калина Георгиева

*** Проектът е реализиран благодарение на:

Национален Фонд Култура

Министерство на културата

РЦСИ Топлоцентрала

DANCE STATION

Фото-Корпус