Move for Change

Платформа “Креативни публики”

Социално ангажираните изкуства са такива не само заради темите, които проблематизират, но най-вече заради това, което стои зад тях, а именно – индивидът и неговата среда – общността. Вярваме, че изкуството трябва да бъде в служба на общността, особено в просветляващите смисли на развитие, растеж, обединение, толерантност, емоционална интелигентност и емпатия!

Това е една от многото причини за нас – Вие, нашите зрители, да бъдете основният фокус в работата ни!

Смятаме, че създаването на поле за общуване между артисти и публика е от ключово значение – както за достъпа на нови и разнородни публики до култура, така и за нейното по-добро разбиране и познаване, за нейното усъвършенстване и устойчиво развитие. 

Бихме искали обаче в това общуване да има лекота и непринуденост. Ето защо (освен познатата форма за контакт, която можете да използвате по всяко време), Ви каним да участвате в една игра с размяна на ролите, в която Вие ще бъдете артистите, а ние – Вашата публика!

Monthly Contest

Условията са следните:

  • да се докосна до изкуството

В рамките на календарния месец трябва да сте посетили поне едно събитие, което намирате за социално ангажирано (може да е концерт, танцово или театрално представление, пърформанс, инсталация, изложба, прожекция, представяне на книга или друга форма на съвременно изкуство, не е задължително то да присъства на уебсайта ни)

  • да пусна впечатленията от него в себе си … и да творя!

Нека Вашата обратна връзка да се превърне в творчески акт!

Имате пълна свобода в избора на изразни средства – можете да рисувате, да пеете, да танцувате, да напишете проза, поезия, монолог или каквато и да е друга форма, която навести Вашето въображение. След това решете как ще ни го представите – като текст, изображение, аудио или видео материал. Бъдете искрени в обратната си връзка, тя може да съдържа цялата палитра от емоции, които съответната среща с изкуството е предизвикала у Вас! Но не забравяйте, че значима част от нашата работа е да бъдем градивни. Ние не подкрепяме езика на омразата!  

Бъдете смели! Оставете интуицията и вдъхновението да ви поведат по пътя на творене!

  • изпратете ни своето произведение (като споменете имената на вдъхновилата ви творба и нейния автор, Вашите 2 имена, линкове към Ваши профили във Фейсбук и/или Инстаграм, ако имате такива, както и мисли, чувства, асоциации, които са породили вдъхновението за творбата, която ни изпращате) на email: forchangemove@gmail.com

 

В края на всеки месец ще избираме най-креативните Ваши обратни връзки и ще ги публикуваме на страницата на платформата във Фейсбук

Ще има и награди! 

И нека общуването между нас да се превърне в изкуство!