Move for Change

ATOM Театър

АТОМ ТЕАТЪР е динамична българска компания за съвременен танц. Създадена през 2011 г., групата участва активно и показва своите творби на различни платформи в страни като България, Южна Корея, Австрия, Германия, Македония, Гърция, Чехия, Черна гора, Румъния, Франция, Сърбия, Хърватия и Испания. 

Демонстрирайки своя ангажимент за насърчаване на млади хореографи, ATOM основа ATOM Choreographic Series, международна платформа за изгряващи таланти, през 2017 г.

Визия

Нашата визия е да поставим България на световната карта на съвременния танц.

Мисия

Нашата мисия е съзнателно да създадем благоприятни условия за младите съвременни танцьори да растат, да се развиват професионално и да откриват своята творческа идентичност. Нашите стремежи са разширяване на съвременното танцово изкуство в България, създаване на приобщаваща среда и запознаване на повече танцови артисти със съвременния танц като средство за изразяване.

ПРОЕКТИчаст от Move for Change

Стефания Георгиева

хореограф

Стефания е български хореограф, изпълнител, основател и артистичен директор на Театрална компания АТОМ и платформата АТОМ Хореографски серии. Стефания е завършила бакалавърска степен по куклено изкуство в Националната академия за театрално и филмово изкуство, София, България; по-късно завършва магистърска степен по съвременни танцови техники в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, България. Понастоящем е хореограф в Държавния театър в Шумен, България, и работи като режисьор на движението в различни театрални постановки. Професионалният хореографски дебют на Стефания е през 2013 г. Оттогава досега тя е създала различни танцови творби, представяни в България, в цяла Европа и в Южна Корея. Стефания е водила танцови уъркшопи „Колективно тяло“ в България, Великобритания, Германия и Гърция.

Продукции, част от платформата:

За предстоящи събития на компанията, следете: ATOM theatre