Move for Change

Inner Room

Стая, в която никой никога не е влизал е единственото възможно пространство за среща между различните проявления на млада жена в търсене на смисъл да продължи живота си. 

© Nikola Gyulmezov

Inner Room е беззвучен крясък, идващ от място, което изглежда познаваш , но не си подозирал, че съществува вътре в теб. Невидимо отражение на непосилната тежест да бъдеш. 

В контекста на пожарната безопасност „вътрешна стая“ е помещение, в което единственият път за бягство е през друга стая. 

Inner Room – едновременно интимен и болезнено откровен, е посветен на борбата със състоянието на депресия. 

Късометражният танцов филм е част от социално ангажираните проекти на Танцова компания Muzotanz. Филмът  има за цел да провокира  по-добро разбиране на различните състояния на депресия, да превенира тяхното омаловажаване и да насърчи страдащите да потърсят професионална помощ.

Inner Room е режисьорски дебют в танцовото кино за хореографа Ина Гергинова. 

© Никола Гюлмезов

филм на

Ина Гергинова 

Режисьор и Хореограф: Ина Гергинова 

Оператор: Иван Николов 

Монтаж: Александър Евтимов-Шаманчето, Иван Николов 

Специални ефекти: Никола Гюлмезов 

Музика и Саунд дизайн: Александър Евтимов-Шаманчето 

Танцьори: Ина Гергинова, Ана Митева, Мариана Капустянова, Кристина Веселинова, Росица Иванова

Стилист: Ирина Цапрева 

Фотограф: Никола Гюлмезов 

Асистент режисьор: Кристина Танчева

Асистент хореограф: Мариана Капустянова

Гафер, Грип : Людмил Венев

Специални благодарности на Национален студентски дом 

BB Soundscapers , OPNN Productions, Фокус Кино Танц, Фондация “Човек с шапка”, Studio Karakashyan, Sisi TV

 

Muzotanz Dance Company 2022 ©

Inner Room има множество фестивални селекции, както и номинация в категория „Хореография за други сценични или аудио-визуални продукции“ на Годишни награди на професионалната танцова общност „Импулс“ 2023

Фестивални селекции:

Целия филм Inner Room можете да гледате тук…  

За предстоящи събития на Танцова компания Музотанц следете: Muzotanz Dance Company 

Ина Гергинова

Идея и реализация

Ина Гергинова е хореограф, танцьор, актриса, преподавател.

Вълнува се от интердисциплинарните и експериментални формати. Ина е основател на Танцова компания Музотанц, чийто фокус е социалната ангажираност в изкуството. Основно изразно средство в работата й като хореограф е съвременният танц.

В последните си две авторски представления (“Пласт-тония” и “РазЛичности”) тя развива и интереса си към употребата на танцова драматургия, мащабна сценография и т.нар. кино подходи в театъра.

Ина се занимава още с playback театър и voice over.

През 2022 г. режисира и първия си късометражен танцов филм “Inner Room”, който получава номинация за ИМПУЛС (Годишни награди на професионалната танцова общност в България).

Ина Гергинова завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, с специалност: Танцов театър през 2013-та година. Оттогава насам работи с множество български и чуждестранни хореографи, участник е в уъркшопи на преподаватели от цял свят, сред които: David Zambrano, Francisco Cordova, Rob Hayden, Marion Sparber, Alan Fuentes-Guerra, Fighting Monkey и др. Участва още в престижни форуми и фестивали, като през 2022-ра година е стипендиант на най-големия международен танцов фестивал ImPulsTanz, в обучителна програма за хореографи – ATLAS.

Създава и планира да развива платформите “Muzotanz: Live” (серии от импровизирани танцови представления с музика на живо), “M.U.T.E” (лаборатории за експериментално сътворчество между артисти от различни сфери) и онлайн платформата за съвременни социално ангажирани изкуства Move for Change. През 2022-ра Ина създава и интерактивния танцов формат Danceperimental.

Ина се занимава с playback театър от 10 години (като актриса и диригент). Тя е съосновател на Сдружение Storycatchers.

Магистърската й степен “Артистични психо-социални практики и психодрама” обогатява творческата й визия, познанията й за групова динамика и ръководене на процес, и я подтиква да се развива в още едно направление, а именно психо-социалната работа в изкуството, във връзка с което – тя създава и води различни семинари – както за артисти, така и за любители, хора с интерес в областта на театъра и танца, и групи с различни нужди.

Ина се вдъхновява и мотивира от убеждението, че изкуството е За хората, то трябва да е достъпно и “говори” за онези неща, за които обикновено се мълчи.