Move for Change

Дръж се

Все по-активно се внушава, че темите за дискриминацията, насилието и стереотипизирането на полова основа са свръхексплоатирани, че вече е време да се говори и мисли в нови категории. „Дръж се“ ще настоява, че нуждата от внимателно вглеждане в ежедневието на травмата съвсем не е избледняла. За насилието се казва много, но най-трудно се говори. Типично за травматичното преживяване е и отпадането на езика, трудността да се назове болката. „Дръж се“ е опит да се „вербализират“ телесно и движенчески ограниченията и безсилието, да се премине границата на парализата и виктимизацията.

Хореограф: Цвета Дойчева

Костюми: Теодора Вукодинова и Цвета Дойчева

Музика: Ангел Симитчиев

Фотограф: Яна Лозева

Плакат: Хасан Халилов

Участват: Аделина Желязкова, Изабел Миткова, Яница Атанасова, Цвета Дойчева

 

За предстоящи събития на Цвета Дойчева, следете: Room Temperature Association

Цвета Дойчева

хореограф

Цвета Дойчева е актриса, движенец и хореограф на свободна практика. Завършила е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, както и двугодишната обучителна програма по съвременен танц Dance Port Derida.

Работата ѝ през последните години е основно в областта на експерименталния и съвременен танц, движението, както и в смесените жанрови проекти.

През 2020г. дебютира успоредно с Дръж се, танцов пърформанс за дискриминацията, насилието и стереотипизирането на полова основа, както и с Видение, авторски пърформанс със сдружение Съпромат (номинирам за Икар 2021г.).

Цвета е хореограф на редица музикални видеа и има дългогодишен опит като сценарист и организатор на процеси (Студентска телевизия “Алма Матер”, предаване Ателие; организатор на снимачни процеси). Цвета е основател и мениджър на Движенческа лаборатория ХОД, пространство за изследване на движението, както и на сдружение Стайна температура.